leadboard premotaj roman Ivica Milarić

"Premotaj roman - Ekspert" kao besplatan PDF

Prošlo je šest meseci od kako je rukopis za moj kratak roman po imenu "Ekspert" pretvoren u Android aplikaciju i postavljen na Google Play. Ovo sam uradio da bih čitaocima omogućio malo drugačije iskustvo književnog dela - aplikacija je nudila (i dalje nudi) mogućnost da "premotavaju" tekst i preskaču delove koji im nisu zanimljivi, a da pri tome ostaju u kontaktu sa širom pričom. (Dalje)

"Premotaj roman - Ekspert" i elektronski mediji

Od kako je "Premotaj roman - Ekspert" aplikacija stavljena na Google Play servis pre malo više od dve nedelje, rekacije različitih onlajn portala i novinskih agencija bile su veoma dobre, i zaista im je drago što su mom romanu/aplikaciji posvetili prostor i pažnju.

 (Dalje)

„Premotaj roman – Ekspert“ dostupan!

„Premotaj roman – Ekspert“, delo na kom sam radio tokom 2012. godine gotovo je i dostupno preko interneta, besplatno u obliku android aplikacije.
 (Dalje)

''Premotaj roman'' priča – London, bejbi!

Nova priča iz ''Premotaj roman'' sveta. Ukoliko želite da pratite dešavanja o ovom delu koje će uskoro biti dostupno u besplatnom obliku koristite Twitter i G+ hashtag-a #premotajroman.

 (Dalje)

''Premotaj roman'' priča – Kasting

Ovo je prva od nekoliko kratkih priča koje će biti, na neki način, povezane sa ''Premotaj romanom'', tojest besplatnom e-knjigom koja ću uskoro biti dostupna. Iako ne objašnjavaju radnju ''Premotaj romana'', niti su u nju direktno uključene, svaka priča će biti smeštena u isti zamišljeni (ali verujem, vrlo poznati) svet malo drugačijeg savremenog Novog Sada.

Nadam se da će vam biti zanimljive, kao i da će vas zainteresovati za ''Premotaj roman''.
 (Dalje)

Projekat po imenu ’’Premotaj roman’’

U poslednjih godinu dana, imam oseća da se moj odnos prema sopstvenom pisanju osetno promenio. Ne toliko prema samom zanatu/umetnosti i procesu stvaranja književnosti u nekom obliku, koliko prema krajnjoj svrsi tog procesa.

Prošlo je šest godina od kako sam objavio prvu priču u nekom štampanom obliku, a više od dve godine od kako je izašlo moje prvo samostalno delo, zbirka priča ''Novosadska zadovoljstva''. Od tada, međutim, deluje mi da tapkam u mestu – definitivno želim da objavim sledeći rukopis u vidu romana, i od 2010. godine na tome aktivno radim. Međutim, proces plasiranja tih rukopisa u finalizovane, štampane romane mi definitivno ne ide. Sa jedne strane, odlučio sam da neću finansirati ili samofinansirati svoja dela; nemam ništa protiv autora koji to čine, ali ja sam uveren da novac mora da ide od izdavača prema autoru, ili ne bi trebalo uopšte da menja ruke. Sa druge, ne vidim puno prostora u regularnom izdavaštvu.

Zato sam malo promenio pristup i za sada odustao od traženja izdavača. Moje poslednje duže delo, koje za sada zovem samo  ’’Premotaj roman’’, završio sam pre nekoliko nedelja. Trenutno završavam prvo čitanje, nakon čega ću proslediti rukopis na lektorisanje.

Nakon toga, objaviću ga ovde, tojest na internetu. Biće besplatan u nekoliko e-formata, ali će osim toga, sadržati još jedan element zbog kog će, nadam se, iskustvo čitanja biti drugačije u odnosu na štampana izdanja. U narednim danima, na Twitter servisu ostavljaću kratke isečke iz ovog dela, a njih možete pronaći pod #premotajroman hashtag-om, i sve novosti o ovom (nadam se uspešnom) poduhvatu.

U nastavku, pročitajte prvo poglavlje ’’Premotaj romana’’.
 (Dalje)