leadboard premotaj roman Ivica Milarić

Utorak, Jun 11, 2013

"Premotaj roman - Ekspert" kao besplatan PDF

Prošlo je šest meseci od kako je rukopis za moj kratak roman po imenu "Ekspert" pretvoren u Android aplikaciju i postavljen na Google Play. Ovo sam uradio da bih čitaocima omogućio malo drugačije iskustvo književnog dela - aplikacija je nudila (i dalje nudi) mogućnost da "premotavaju" tekst i preskaču delove koji im nisu zanimljivi, a da pri tome ostaju u kontaktu sa širom pričom.

Sada, izvorni tekst sam prebacio u PDF dokument koji je sada svima dostupan - on ne poseduje opciju "premotavanja" već pruža čitaocima linearno iskustvo Srđana, mladog čoveka u Novom Sadu koji po svaku cenu želi  da se dokaže u polju domaće političke promocije. Zaplet prati jedno njegovo veče u savremenom Novom Sadu, nakon kog će se njegov život drastično promeniti.

I ovaj put, pokušao sam da neke ideje o modernom Novom Sadu pretočim u prozu i osvetlim malo drugačijim svetlom, pre svega jer evolucija grada u kom živim ne prestaje da me fascinira.

"Premotaj roman - Ekspert" čitajte ovde, a ukoliko vam se dopadne, preporučite ga putem njegove Facebook fan stranice. Takođe, ako imate bilo kakav komentar, a koristite Twitter ili Google+, možete da upotrebite #premotajroma hashtag.

Uživajte u čitanju i nadam se da će vam se novela dopasti! 

 

[Odgovori]

počela sam da čitam. javljam se kad završim. poz

Comment by pitija (06/11/2013 22:59)

[Odgovori]

Odlično! Nadam se da će ti se dopasti! :)

Comment by ivica (06/13/2013 09:35)

[Odgovori]

Ideja za unapredjenje aplikacije :) ako smem da dodam: Svaki put kada neko pritisne premotaj, da ti salje feedback na neki server i onda vidis statisticki koje delove su ljudi najvise preskakali i da znas da vise ne pises o tome HAHAHAHA :) ali pazi moze biti interesantno, grafikoni, statistika, brojke :D plus znas sta ti je super a sta ne ? moze biti neki dobar koncept za neki seminarski ili diplomski? :)

Comment by dmc (06/13/2013 13:27)

[Odgovori]

Dmc, to ti uopšte nije loša ideja - direktno povezivanje umetnosti i sociologije, sa istraživačke strane bilo bi super! Imaću to u vidu u budućnosti, hvala! :)

Comment by ivica (06/15/2013 10:26)

[Odgovori]

pročitala u jednom dahu, što dovoljno govori da sad ne počnem sa dugom analizom naših prilika koje si super predstavio i sve vreme vodio napred bez na prvi pogled naročitih radnji. nema ni jednog slabog mesta, nešto sam mogla i da naučim ( iako spadam u pačenike iz Titovog vremena - ha ha, ) ma da ne kažem nešto što bi mogao da protumačiš drugačije od onog kako mislim -ukratko sviđa mi se - ma TI si ozbiljan pisac, samo te molim ako može sa samo malo manje k.... jer sam sve vreme strahovala da neko od mojih to ne pročita preko mog ramena, šta ja to celo po podne čitam na kompjuteru ( kako da objasnim da je novela kvalitetna). shvatam da mu slobodan stil daje savremeni karakter i oslikava realnost i privlači mlade čitaoce, ali zbog toga mi je neprijatno novelu da preporučim učenicima. SAMO MALO manje slobodnog izražavanja, jer ovo nisi pisao samo za mlađe, već za sve generacije, a ja bih tako rado o noveli diskutovala
sa nekim. ako možeš ove sugestije prihvati za neku novu novelu,da može da čita npr.i tvoja majka .ako ne nije bitno,ponavljam sjajan si pisac. sada te pozdravljam i svaka čast

Comment by pitija (06/18/2013 21:29)

[Odgovori]

pitija, hvala na čitanju!

Drago mi je što ti se "Premotaj roman - Ekspert" dopao i hvala na pohvalama!

Što se tiče psovki, nisam želeo namerno da delo učinim vulgarnim, već je tako prirodno došlo. Shvatam da to predstavlja problem u nekom kontekstu, ali jednostavno je tako ispalo, bez moje direktne želje da bude uvredljivo ili provokativno.

Hvala još jednom! :)

Comment by ivica (06/20/2013 18:55)

[Odgovori]

sad slede novosadska zadovoljstva - kad ugrabim više vremena, jer pretpostavljam da neću moći lako da napustim ekran komp. poz

Comment by pitija (06/23/2013 13:21)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me