leadboard premotaj roman Ivica Milarić

Četvrtak, Maj 17, 2012

''Lažno buđenje'' i Anomalija #1

Anomalija 1# koricePre gotovo 2 godine učestvovao sam na konkursu koji je organizovalo društvo ljubitelja fantastike ''Lazar Komarčić'' - konkurs je bio za kratku priču sa elementima fantastike.

Pre nekoliko dana, zbirka najuspešnijih radova koji su pristigli na isti konkurs je objavljena. Moja priča, ''Lažno buđenje'' ušla je u izbor 18 priča i veoma mi je drago zbog toga. U njoj, priča prati mladog istraživača koji radi na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i testira novi lek, koji poseduju sposobnost da osobama pruži ogromnu mogućnost istraživanja sopstvenih snova kroz lucidnost. U toku istraživanja, on, međutim, počinje da primećuje prisustvo svoje bivše devojke, koja se nalazi na Novom Zelandu, i to u komi, nakon što je doživela nesreću.

 

Obožavam temu lucidnih snova i svesnog snivanja, pa je ovaj konkurs bio idealna prilika da ih iskoristim. Međutim, veoma sam se prijatno iznenadio kada sam saznao da će svaka priča biti ilustrovana - ilustraciju za moju radio je Ivan Šainović i potpuno me je oduševio - čovek je uključio mnogo motiva iz priče, a pri tome veoma dobro pogodio atmosferu ''svesnih snova''.

Ovo je njegovo viđenje priče:

Lažno buđenje

Ukoliko sam vas zainteresovao za ''Lažno buđenje'' i druge priče, zbirku ''Anomalija #1'' možete pronaći u knjižari Beopolis, ili, ako živite van Beograda, javite se meni na mail pa ću vas spojiti sa nekim ko vam zbirku može poslati na kućnu adresu.

Takođe, ako pišete, pošaljite nešto na konkurs Anomalija #2 koji se završava ovog septembra.

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me